Kapusta biała gotowana

3.99 (250 ocen)

Dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • 1/2 główki większej kapusty białej
    1 cebula
    0,5 łyżeczki octu
    1 łyżeczka cukru
    przyprawy: sól, pieprz, magii, zioła prowansalskie
    1/2 kostki margaryny do do przysmażenia cebuli
Wystaw ocenę:

3.99 (250 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Kapusta biała gotowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. (Najpierw przekroić ją na pół i kolejno na pół, a później poszatkować). Poszatkowaną kapustę wsypać do garnka, zalać wodą (do jej wysokości), posolić, ugotować.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Przysmażyć na tłuszczu.
  • 3. Kapustę gdy będzie miękka, odcedzić (zostawić na dnie troszkę wody), dodać przyrumienioną cebulkę wraz z tłuszczem i przyprawić do smaku octem, cukrem, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i maggą, dobrze wymieszać. Przykryć aby "przeszła".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować