Biała kapusta ze śliwkami

3 (2 ocen)

Treść artykułu:Przepis znalazłam w starej książce kucharskiej , ale trochę go zmieniłam.

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty 1 marchewka ½ kg śliwek węgierek 1 cebula pęczek szczypiorku 3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny łyżeczka kminku sól, pieprz i cukier do smaku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Biała kapusta ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, poszatkować, połączyć z kminkiem, startą marchwią, zalać wodą i trochę podgotować. Odcedzić i ostudzić. Śliwki umyć, usunąć z nich pestki i pokroić wraz z cebulą w kostkę. Szczypiorek posiekać. Kapustę połączyć ze śliwkami, cebulą i szczypiorkiem. Dodać oliwę, sok z cytryny i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować