Kapuśniara .

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa z niedzielnego rosołku. Jeżeli nie dodamy ziemniaków , będzie to idealna zupa dla osób które chcą szybko schudnąć .

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    1 marchewka
    1/2 cebuli
    1/4 kapusty
    1/2 strąka papryki czerwonej lub zielonej
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    2 ziemniaki ( pokrojone w kostkę )
    2 szczypty chili w płatkach
    natka pietruszki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kapuśniara . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smacznego. 1. Do rosołu dodajemy kapustę drobno poszatkowana , marchew pokrojona w pół plasterki i cebulę pokrojoną w piórka .Gotujemy 20 minut . Po tym czasie dodajemy paprykę pokrojoną w paski , chili i ziemniaki . Gotujemy 10 minut i dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem .Gotujemy kolejne 10 minut i posypujemy natką pietruszki .

Porady

Zupa powinna być dość pikantna .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować