Kapuśniak z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo lubię kapuśniaczek z młodej kapusty i warzyw. Pamiętam go jeszcze z czasów dzieciństwa kiedy to robiła go moja babcia i mama. Obowiązkowo musi być. w zupie świeży koperek

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    5 marchewek młodych
    30 dkg kg ziemniaków
    2 pietruszki
    1 por biała część
    20 dkg selera
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    1/2 pęczka koperku
    sól do smaku
    3 golonki z indyka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam trzy litry wody, dodaję golonki z indyka, liście laurowe, ziele angielskie i gotuję 30 minut. Kapustę drobno szatkuję, marchewkę obieram i kroję w talarki, seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Ziemniaki kroję w kostkę. Por kroję w krążki, pietruszkę obraną w kostkę..Do garnka dodaję wszystkie warzywa i gotuję do miękkości. Na końcu dodaję koperek pokrojony i doprawiam solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować