Kapuśniak z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki kapuśniak z młodej kapusty na drobiowych udkach. Smaczna, gęsta i bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szklanek wody
    2 udka
    1/3 średniej młodej kapusty
    6 średnich ziemniaków
    1 płaska łyżeczka soli
    1 duża marchew
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak z młodej kapusty 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Udka myjemy i wkładamy do gotującej się wody ( zbieramy szumowiny ). W międzyczasie kroimy kapustę, przekładamy do miski i posypujemy solą. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
    Kapustę odciskamy z nadmiaru płynu i wkładamy do garnka, dokładamy startą marchewkę i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
    Natkę pietruszki myjemy i kroimy, dodajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Natka pietruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować