Kapuściane krokiety z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty sparzamy we wrzątku, aby zmiękły i dały się zawinąć.
2.Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i wrzucamy na rozgrzany olej. Oprószamy solą i pieprzem. Gdy mięso się zrumieni dodajemy pokrojoną cebulę a następnie pieczarki.
3.Pomidory nacinamy na krzyż na górze i sparzamy we wrzątku. Obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnię. Wszystko razem smażymy aż pomidory zaczną się rozpadać. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy nieco oleju w razie potrzeby.
4.Powstałym farszem napełniamy liście kapusty, na sam wierzch dajemy posiekany koperek i dokładnie zwijamy.
5.Krokiety obtaczamy w jajku i bułce z mąką, dobrze dociskamy panierkę. Zrumieniamy na rozgrzanym oleju, podajemy gorące.
Komentarze