Kamień marsjański

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mimo kosmicznego wyglądu, smak rewelacyjny :-)

  • 40 min

Składniki:

  • BLACHA 25 X 35

    500 g mąki
    300 g jeżyn
    100 g cukru brązowego
    2 opakowania cukru wanilinowego
    200 g margaryny
    300 ml mleka
    2 jaja
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    3 łyżki kakao
    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kamień marsjański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kamień marsjański 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
    Margarynę rozpuszczamy w garnuszku. Po ostudzeniu miksujemy je drugiej misce z 200 ml mleka, jajkami i cukrami. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę. Ciasto powinno wyjść gęstsze od naleśnikowego, ale nie zbite. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę mleka.
  • Kamień marsjański 2. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao, a do drugiej jeżyny i 1/2 posiekanej czekolady. Mieszamy (część z owocami i czekoladą delikatnie).
  • Kamień marsjański 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy porcje ciasta. Wierzch posypujemy pozostałą czekoladą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować