Kalafior z pieczarkami

4.5 (165 ocen)

Danie to zrobiłam jako dodatek do pieczonych udek, zamiast ziemniaków. Może też być samodzielnym daniem obiadowym.

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    300 g pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    tymianek
    3 łyżki śmietany
    3 łyżki oleju
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalafior 1. Kalafior podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie 2 - 3 minuty.
  • Pieczarki 2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
  • Cebula i marchewka 3. Marchewkę i cebulę pokroić w paski.
  • Na patelni 4. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę z marchewką.
  • Pieczarki 5. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i solą i chwilę razem smażyć.
  • Gotowe 6. Dodać kalafior. Śmietanę wymieszać z papryką, dodać do warzyw, wymieszać i krótko razem smażyć. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować