Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

  • wyświetlono: 5678 |
  • dodany do książki kucharskiej: 24 |
  • polecenia: 1

Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.

DSC_3377_Perfect365
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

1/2 małego kalafiora
3 jajka
ok. 3/4 szklanki bułki tartej
sól, pieprz
oliwa
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/3 łyżeczki czosnku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

  • 1. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy a następnie wrzucamy na wrzątek na 10 minut. Odcedzamy czekamy aż przestygnie a następnie w jednej miseczce rozbijamy jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z papryką słodką, ostrą i czosnkiem. Każdą różyczkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni jak kotlety.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybkie przekąskiprzekąski na imprezękalafior w paniercechrupiący kalafior
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ser feta smażony w chrupiącym cieście

Dodane przez: igraszki losu

Ser feta smażony w chrupiącym cieście

Wspomnienie greckich wakacji -...

Holenderska sałatka z tuńczykiem w chrupiącej bułce

Dodane przez: Ewelina Marcin

Holenderska sałatka z tuńczykiem w chrupiącej...

Smaczna jajeczna sałatka z tuńczykiem,...

krewetki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Krewetki w panierce

Krewetki przyrządzone w ten sposób...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kalafior panierowany

Bardzo smaczna przekąska. Delikatny...

Kalafior pieczony w całości z sosem jogurtowo-pietruszkowym

Dodane przez: zielonakuchniablog

Kalafior pieczony w całości z sosem jogurtowo-pietruszkowym

Wydawać by się mogło, że tak duże...

Kania

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kania w panierce

Małe co nieco dla wielbicieli grzybów