Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

4.99 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 małego kalafiora
    3 jajka
    ok. 3/4 szklanki bułki tartej
    sól, pieprz
    oliwa
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/3 łyżeczki czosnku
Wystaw ocenę:

4.99 (177 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy a następnie wrzucamy na wrzątek na 10 minut. Odcedzamy czekamy aż przestygnie a następnie w jednej miseczce rozbijamy jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z papryką słodką, ostrą i czosnkiem. Każdą różyczkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni jak kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować