Kakaowe babeczki z jagodami goji i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Cały urok babeczkom dodaje kruszonka. Polecam.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki na ciasto;
    1,5 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl cukru trzcinowego
    3 łyżki kakao Skworcu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl mleka
    0,5 szkl oleju - może być kokosowy
    2 jajka
    5 dag jagód goji

    Kruszonka;
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki cukru kryształu lub cukru trzcinowego
    1 łyżka masła
    kilka kropel aromatu waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kakaowe babeczki z jagodami goji i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko, olej kokosowy a także wbijamy jajko. Roztrzepujemy. Następnie wsypujemy cukier, proszek do pieczenia i partiami dorzucamy mąkę oraz kakao. Wszystko ze sobą mieszamy, nie za długo. chodzi o to aby nie było grudek. Na samym końcu dodajemy jagody goji. Mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości.
    Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, nie zagniatamy na ciasto, masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Rozdrabniamy w palcach i posypujemy każdą babeczkę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180C. lub do tzw. suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować