Kajzerkowe pizzerinki

4.97 (190 ocen)

Świetna propozycja na wykorzystanie lekko już czerstwych bułek kajzerek:)

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    kilka plasterków szynki
    ser żółty
    pieczarki - 15 dag
    sól, pieprz
    olej
    zioła prowansalskie
    oregano
    majonez
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.97 (190 ocen)

Kajzerkowe pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Szynkę pokroić w cienkie paseczki, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bułki przekroić na pół. Każdą z połówek posmarować łyżeczką majonezu i ketchupu. Następnie posypać przyprawami, nałożyć szynkę, pieczarki i starty ser. Piec w piekarniku około 10 minut (aż ser się roztopi). Podawać polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Pieczarki Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować