Kaczka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja rodzina uwielbia czarninę, ale co zrobić z pozostałym mięsem ( udka, piersi) można upiec tradycyjnie z marchewką, ale również można przygotować moim nowym sposobem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Jedna pierś z kaczki
    • 2 udka z kaczki
    • 1 opakowanie warzyw chińskich
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 cm korzenia Imbiru
    • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
    • Sól
    • Opakowanie Tagliatelle
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do miski, wlewamy sos sojowy jasny, solimy, wsypujemy jedną łyżkę skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
  • mięso 2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Dodajemy mięso. Mieszamy do chwili, kiedy mięso się zarumieni i podlewamy ½ szklanki wody.
  • warzywa 3. Dodajemy warzywa, wlewamy sos sojowy ciemny, ocet, miód, ewentualnie solimy. Gotujemy 30 minut.
    Po tym czasie zagęszczamy pozostałą skrobią rozrobioną w małej ilości wody.
  • danie 4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu,
    Tagliatelle wykładamy do naczynia, polewamy sosem z mięsem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kaczka z warzywami

To może cię zainteresować