Jeżynowy chaos

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszny deser z musem jeżynowym

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mus jeżynowy:
    220 g jeżyn
    2 łyżki cukru
    sok z 1/2 cytryny
    dodatkowo:
    250 g mascarpone
    250 ml śmietany
    2 łyżki cukru pudru
    skórka z 1 cytryny
    5-6 biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Jeżynowy chaos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny przekładamy do garnka z odrobiną wody i skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier i gotujemy, aż puszczą sok. Mieszamy delikatnie, tak aby się część jeżyny została w całości. Gotujemy do momentu aż sok z jeżyn zacznie gęstnieć, potem studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, a następnie dodajemy mascarpone i skórkę z cytryny.

    Na dno pucharków dajemy 1-2 łyżki musu z jeżyn, krem z serka i śmietany, przekrojone na połówki biszkopty. W takiem kolejności układamy składniki deseru do końca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować