Jesienna a'la szarlotka - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka dodajemy do galaretki i dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wykładamy galaretkę z jabłkami - wyrównujemy po czym wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa nam stężała to przygotowujemy krem. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i schłodzony serek mascarpone - dokładnie mieszamy - nie za długo i wykładamy na stężałą warstwę galaretki z jabłkami. Wyrównujemy a wierz dekorujemy startą czekoladą. Ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia ciasta.
Porady
śmietana i serek mascarpone powinien być mocno schłodzony
Komentarze