Jarmużowo -kurczakowe rożki

0 (0 ocen)

To pomysłowa przekąska. Rożki te są idealne do barszczu, lecz nie koniecznie. Same także smakują pysznie!!!Zamiast jarmużu można użyć szpinaku.

Składniki:

  • Składniki:
    • 40 dag jarmużu,
    • 40 dag piersi z kurczaka,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Świeżo mielona sól ziołowa,
    • Olej do smażenia,
    • Słonecznik do posypania,
    • Jajko do posmarowania,
    • Ząbek czosnku,
    • Sól
    • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Jarmużowo -kurczakowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obgotowane liście 1. Jarmuż płuczemy. Usuwamy grube części łodygi. Pozostałą część obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy i studzimy.
  • pokrojone mięso 2. Pierś z kurczaka drobno kroimy. Przekładamy na patelnie, podlewamy olejem, doprawiamy i smażymy do miękkości.
  • pokrojony jarmuż 3. Między czasie gdy mięso się smaży jarmuż delikatnie odciskamy i siekamy na mniejsze części.
  • gotowe nadzienie 4. Gdy mięso jest już prawie gotowe dodajemy do niego liście jarmużu. Do całości dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilkę razem smażymy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
  • nakładanie nadzienia 5. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na kwadraty. Wychodzi około 16 sztuk. Na każdym kwadracie układamy przestygnięte nadzienie.
  • przed pieczeniem 6. Tak przygotowane kwadraty zawijamy, formując rożki. Brzegi ciasta dociskamy widelcem. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem.
    Paszteciki pieczemy około 15 minut w 200˚C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować