Chłodnik jarmużowo cukiniowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny chłodnik który podałam z kaszą, dzięki temu jest bardziej treściwy. Jarmuż z cukinią stanowią świetne połączenie.Można taką zupę zabrać do pracy i mamy świetny lunch i do tego zdrowy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula

    2 ząbki czosnku

    250 g jarmużu

    1 cukinia mała

    3 gałązki selera naciowego

    sól, pieprz

    200 g jogurtu greckiego

    1/2 szklanki kaszy bulgur

    natka pietruszki

    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik jarmużowo cukiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, razem z czosnkiem. Dodaję pokrojoną cukinię, i łodygi selera i chwile dalej przesmażam. Na końcu dodaję liście jarmużu, wlewam półtorej litra wody i gotuję na wolnym ogniu około dziesięć minut. Z jarmużu wycięłam wcześniej grube łodygi, ich nie używam. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, wlewam jogurt i schładzam w lodówce. Kaszę gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Chłodnik podaję z kaszą, natką i jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Jogurt Kasza Seler Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować