JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 10 min

JEST TO DANIE KTÓRE JEST MOIM SMAKIEM Z DZIECIŃSTWA.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -SOS:
    -kilka łyżek mąki pszennej
    -olej
    -woda
    -musztarda stołowa (prawie cały słoiczek)
    -przyprawa uniwersalna
    - PO 2 JAJKA NA OSOBĘ
    -ZIEMNIAKI
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS:
    -z oleju i mąki przygotowujemy zasmażkę (jasną),dolewamy powoli wodę mieszając trzepaczką ,cały czas gotując -do uzyskania konzystencji sosu
    -dodajemy musztardę ,zagotowujemy
    -zdejmujemy z ognia
  • 2. Ziemniaki gotujemy ,odlewamy i tłuczemy.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo ,obieramy i przekrajamy na połówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować