Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami

4.5 (196 ocen)

Jajka na Wielkanocy stół podane w nieco innej formie.. są apetyczne, kolorowe, będą świetną ozdobą stołu i zachwycą gości, zapraszam:)

Składniki:

  • 3 jajka
    1 marchewka ( z rosołu)
    1,5 ogórka konserwowego
    3 strąki papryki konserwowej
    150 g mięsa z kurczaka ( może być z rosołu- ze skrzydełek, porcji rosołowej)
    250 ml rosołu
    350 ml wody
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Galantyna

Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Ugotowaną do miękkości marchewkę pokroić w cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw i wyłożyć paskami dno silikonowej keksówki.
  • 2. Paprykę i ogórki konserwowe osuszyć z zalewy i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do formy równomiernie je rozdzielając. Mięso oddzielić od kości i pokroić lub porwać w palcach na mniejsze kawałki. Również rozłożyć w formie.
  • 3. Ułożyć obrane jajka. Rosół zagotować i połączyć go z wrzącą wodą. 2 łyżkach gorącej wody rozpuścić żelatynę i powoli wlewać ja do garnka i mieszać z jego zawartością. Delikatnie wylać wywar do formy. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia na całą noc. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować