Jajka nadziewane śledziami

5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla wielbicieli śledzi

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    40 g chudego twarożku mielonego
    ew. 1 łyżeczka jogurtu naturalnego jeżeli twaróg jest za twardy
    1 mniejszy ogórek konserwowy
    1 filet śledziowy matias wymoczony 15 minut
    1 łyżka szczypioru
    szczypta soli, pieprzu białego, ostrej papryki, 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane śledziami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0eitqyl 1. Jajka przekroić wdłuż na pół, wydrążyć żółtka.

    Twarożek połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny, roztartymi żółtkami, połową szczypiorku, posiekanym filetem śledziowym, posiekanym bardzo drobno ogórkiem i przyprawić do smaku.

    Połówki jajek solidnie wypełnić pastą śledziową i posypać je pozostałym szczypiorem, udekorować dowolnie.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka Nadzienie Śledzie

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować