Jajka nadziewane mięsem

  • wyświetlono: 1570 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Gotuję dla siebie i męża. Święta natomiast spędzamy zawsze w dużym gronie – trójką dzieci i piątką wnucząt. Wszyscy przepadają za tą przekąską.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Jadwiga Lewandowska, Pasłęk
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 4 jajka
● 10 dag gotowanego mięsa (cielęciny, wołowiny lub wieprzowiny)
● 2 łyżki gęstej śmietany
● kilka gałązek koperku lub natki pietruszki
● sól
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka nadziewane mięsem

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studziemy,
    obieramy i przekrawamy
    wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.Koperek lub natkę pietruszki
    myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Mięso i żółtka mielimy,
    dodajemy śmietanę, doprawiamy
    solą i pieprzem,
    mieszamy. Białka
    napełniamy kopiasto
    masą. Układamy na
    półmisku, dekorujemy.

Porady

Jajka ułożone na półmisku możemy zalać tężejącą mięsną galaretą.
PPK_04-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaJajka

Komentarze

Podobne przepisy

  JAJKA NADZIEWANE ŁOSOSIEM

Dodane przez: Karioka

JAJKA NADZIEWANE ŁOSOSIEM

Szybkie o oryginalnym smaku jajeczka.

Pyszne jajka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką

Takie jajka przygotowuje się bardzo...

Cukiniowe krążki z mięsem

Dodane przez: Mariola123

KRĄŻKI CUKINII NADZIEWANE MIĘSEM

Dzisiaj polecam przepis na krążki...

image-0pv64n7

Dodane przez: xamelka1

Nadziewane jajka w galarecie

Taką galaretkę z jajkiem robię...

Jajka nadziewane pieczarkami, szynką i żółtym serem

Dodane przez: Jola1977-1977

Jajka nadziewane pieczarkami, szynką i żółtym...

Tak przygotowane jajka mogą być...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE