Jajka na sałacie z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To bardzo smaczna przystawka, zdrowa, smaczna i szybka w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    5 małych pomidorków
    1 cebula czerwona
    1/2 sałaty lodowej
    10 cm . pora
    1 jogurt grecki - 330 g.
    po 3 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
    1 łyżeczka czubrucy zielonej
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka na sałacie z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka na sałacie z jogurtem 1. Jogurt mieszam z solą, pieprzem i czubrycą zieloną, odstawiam. Sałatę rwę na mniejsze kawałki, dodaję do niej 3/4 pokrojonej w pół plasterki cebuli, pokrojony w pół plasterki por, po 2 łyżki szczypiorku i natki pietruszki, przygotowany jogurt, mieszam, nakładam do salaterki. Jajka obieram ze skorupek, kroję na pół , układam na sałacie, pomidorki kroję na pół, układam między jajkami, posypuje resztą szczypiorku i natki pietruszki, resztą pokrojonej cebuli, odrobiną czubrycy zielonej. Podaję od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować