To bardzo smaczna przystawka, zdrowa, smaczna i szybka w przygotowaniu.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
5 małych pomidorków
1 cebula czerwona
1/2 sałaty lodowej
10 cm . pora
1 jogurt grecki - 330 g.
po 3 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
1 łyżeczka czubrucy zielonej
sól, pieprz do smaku
Jajka na sałacie z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt mieszam z solą, pieprzem i czubrycą zieloną, odstawiam. Sałatę rwę na mniejsze kawałki, dodaję do niej 3/4 pokrojonej w pół plasterki cebuli, pokrojony w pół plasterki por, po 2 łyżki szczypiorku i natki pietruszki, przygotowany jogurt, mieszam, nakładam do salaterki. Jajka obieram ze skorupek, kroję na pół , układam na sałacie, pomidorki kroję na pół, układam między jajkami, posypuje resztą szczypiorku i natki pietruszki, resztą pokrojonej cebuli, odrobiną czubrycy zielonej. Podaję od razu.
Komentarze