Jajka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.5 (190 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na te piękne jajka sprzedała mi Znajoma - są pyszne i cudnie się prezentują na stole.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
    twaróg półtłusty 100 g
    świeży szpinak około 150 g
    suszone pomidory 1/2 słoiczka
    masło 2 łyżeczki
    czosnek (wg smaku)
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Jajka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrajamy na pół. Żółtka wydrążamy do miseczki, a połówki białek odkładamy na półmisek.
  • 2. Szpinak dusimy na maśle, aż zwiędnie (posiekałam go na drobniej). Pod koniec doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem.
  • 3. Szpinak dodajemy do rozdrobnionych widelcem żółtek, do tego dokładamy pokrojone drobno suszone pomidory oraz biały ser. Wszystko razem mieszamy.
    Doprawiamy jeszcze do smaku.
    Faszerujemy połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować