REKLAMA

Pomidory faszerowane koperkowym serkiem oraz wędzonym łososiem

wyświetlono: 433 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Świetna, prosta, a jednocześnie wyśmienita przekąska na spotkania ze znajomymi.

opublikowany: 17.07.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pomidory
    25 dag twarogu lub kremowego serka
    10 dag wędzonego łososia
    pęczek kopru
    ząbek czosnku
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz cytrynowy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy z nich większość miąższu. Twaróg w razie potrzeby mielimy na gładką masę. Dodajemy do niego większą część posiekanego koperku, zmiażdżony czosnek, śmietanę (jeśli używamy zwykłego twarogu) , pokrojone 3/4 łososia. Całość przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym do smaku. Powstałym farszem faszerujemy wydrążone pomidory. Dekorujemy pozostałym łososiem oraz koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Faszerowane pomidory Dodane przez: epelc26


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: juchab juchab

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dla zaostrzenia smaku dodałam chrzan, polecam!

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 15.01.2015 | wyświetlono: 18709 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Tortille z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem

Proste, ale efektowne :)

kategoria: torty tortille tortille Przystawki Przekąski tortilla opublikowany: 06.06.2016 | wyświetlono: 10765 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE