Pomidory faszerowane koperkowym serkiem oraz wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna, prosta, a jednocześnie wyśmienita przekąska na spotkania ze znajomymi.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pomidory
    25 dag twarogu lub kremowego serka
    10 dag wędzonego łososia
    pęczek kopru
    ząbek czosnku
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przekąski

Pomidory faszerowane koperkowym serkiem oraz wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy z nich większość miąższu. Twaróg w razie potrzeby mielimy na gładką masę. Dodajemy do niego większą część posiekanego koperku, zmiażdżony czosnek, śmietanę (jeśli używamy zwykłego twarogu) , pokrojone 3/4 łososia. Całość przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym do smaku. Powstałym farszem faszerujemy wydrążone pomidory. Dekorujemy pozostałym łososiem oraz koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś Pomidor Serek Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować