Jajka faszerowane pastą z awokado

  • wyświetlono: 1135 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów. Nadaje się nie tylko jako farsz do jajek ale sama na kanapki smakuje rewelacyjnie polecam

jaaaa
  • 15min

Składniki

Jajka ugotowane na twardo około 10 sztuk

Pasta:
1 dojrzałe awokado
1 ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
3 jajka na twardo (ja użyłam ćwiartek jajek wyciętych do faszerowania)

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z awokado

  • 1. Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, jajka na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 2. Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części i za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiprzystawkaJajkaawokadopasta

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka


Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Połączenie jajek i tuńczyka daje...

Jajka faszerowane pastą z orzechami

Dodane przez: eluchap

Jajka faszerowane pastą z orzechami

To proste danie będzie doskonałym...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

jajka faszerowane

Dodane przez: Michał Wrzosek

Jajka faszerowane awokado

Organizujesz przyjęcie bądź przyrządzasz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE