Jajka faszerowane pastą z awokado

5 (176 ocen)

  • 15 min

Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów. Nadaje się nie tylko jako farsz do jajek ale sama na kanapki smakuje rewelacyjnie polecam

  • 15 min

Składniki:

  • Jajka ugotowane na twardo około 10 sztuk

    Pasta:
    1 dojrzałe awokado
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki majonezu
    szczypta gałki muszkatołowej
    szczypta ostrej papryki
    sól i pieprz
    3 jajka na twardo (ja użyłam ćwiartek jajek wyciętych do faszerowania)

Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasty

Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, jajka na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 2. Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części i za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować