Bardzo pożywna pasta, bo awokado ma mnóstwo witamin i mikroelementów. Nadaje się nie tylko jako farsz do jajek ale sama na kanapki smakuje rewelacyjnie polecam
15 min
Składniki:
Jajka ugotowane na twardo około 10 sztuk
Pasta:
1 dojrzałe awokado
1 ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
3 jajka na twardo (ja użyłam ćwiartek jajek wyciętych do faszerowania)
Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do blendera wrzucamy wydrążony miąższ awokado, jajka na twardo, czosnek. Wszystko miksujemy na gładka masę, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku przyprawami.
2.Z każdego jajka wycinamy otwór wielkości 1/4 jego części i za pomocą szprycy faszerujemy każde jajko pastą z awokado.
Komentarze