Jajka faszerowane pastą z awokado

  • wyświetlono: 5390 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Muszę przyznać,że nie przepadam za awokado.Jednak pasta okazała się rewelacyjna.Jajka pięknie prezentowały się na wielkanocnym stole i wszystkim bardzo smakowały.

Logo czarne 800 i 150

Składniki

4 jajka
1 mały ząbek czosnku
1 mała cebulka szalotka
1 małe dojrzałe awokado
2 łyżki soku z limonki
1 łyżka majonezu
3 łyżki posiekanego cieniutkiego szczypiorku
sól morska
pieprz biały

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z awokado

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy.Wycinamy z nich 1/3 część robiąc nacięcie u góry po ukosie,ma powstać rynienka.Wyciętą część jajka kroimy drobniutko.Dodajemy posiekany drobno czosnek i szalotkę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Awokado kroimy na pół,usuwamy pestkę.Miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.Dodajemy do jajek.Wszystko razem mieszamy delikatnie z majonezem.Farszem napełniamy obficie jajka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka


Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Połączenie jajek i tuńczyka daje...

Jajka faszerowane pastą z orzechami

Dodane przez: eluchap

Jajka faszerowane pastą z orzechami

To proste danie będzie doskonałym...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

jajka faszerowane

Dodane przez: Michał Wrzosek

Jajka faszerowane awokado

Organizujesz przyjęcie bądź przyrządzasz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE