Jajka faszerowane pastą z awokado

4.5 (142 ocen)

Muszę przyznać,że nie przepadam za awokado.Jednak pasta okazała się rewelacyjna.Jajka pięknie prezentowały się na wielkanocnym stole i wszystkim bardzo smakowały.

Składniki:

  • 4 jajka
    1 mały ząbek czosnku
    1 mała cebulka szalotka
    1 małe dojrzałe awokado
    2 łyżki soku z limonki
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki posiekanego cieniutkiego szczypiorku
    sól morska
    pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy.Wycinamy z nich 1/3 część robiąc nacięcie u góry po ukosie,ma powstać rynienka.Wyciętą część jajka kroimy drobniutko.Dodajemy posiekany drobno czosnek i szalotkę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Awokado kroimy na pół,usuwamy pestkę.Miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.Dodajemy do jajek.Wszystko razem mieszamy delikatnie z majonezem.Farszem napełniamy obficie jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować