Muszę przyznać,że nie przepadam za awokado.Jednak pasta okazała się rewelacyjna.Jajka pięknie prezentowały się na wielkanocnym stole i wszystkim bardzo smakowały.
Składniki:
4 jajka
1 mały ząbek czosnku
1 mała cebulka szalotka
1 małe dojrzałe awokado
2 łyżki soku z limonki
1 łyżka majonezu
3 łyżki posiekanego cieniutkiego szczypiorku
sól morska
pieprz biały
Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy.Wycinamy z nich 1/3 część robiąc nacięcie u góry po ukosie,ma powstać rynienka.Wyciętą część jajka kroimy drobniutko.Dodajemy posiekany drobno czosnek i szalotkę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Awokado kroimy na pół,usuwamy pestkę.Miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.Dodajemy do jajek.Wszystko razem mieszamy delikatnie z majonezem.Farszem napełniamy obficie jajka.
Komentarze