Jajka faszerowane

4.5 (180 ocen)

  • Łatwy

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - posiekany szczypiorek: 2 łyżki
    - majonez: 3 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.
    Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
    Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.
    Można udekorować majonezem.

    profil madi356

    Dodaj komentarz:
    Dodaj »
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować