Jajka faszerowane

  • wyświetlono: 3468 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

PolskaGotuje
  • Łatwy

Składniki

- jajka: 6 sztuk
- pieczarki: 30 dekagramów
- posiekany szczypiorek: 2 łyżki
- majonez: 3 łyżki
- sól i pieprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.
    Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
    Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.
    Można udekorować majonezem.

    profil madi356

    Dodaj komentarz:
    Dodaj »

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiJajkaJajka faszerowanekonkurs_karnawał

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE