Jajeczno ryżowe kotleciki

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Smaczne i troszkę chrupiące .

  • 30 min

Składniki:

  • jajka 8 szt
    ryż ugotowany 2 szkl
    szczypiorek 1 pęczek
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta


Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Jajeczno ryżowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siedem jajek gotujemy na twardo, studzimy obieramy i kroimy w małą kostkę. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Do jajek dodajemy ryż i szczypiorek wbijamy jajko i łączymy składniki. Doprawiamy do smaku.

    Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować