Jajecznica z siedzuniem sosnowym

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Siedzuń sosnowy, szmaciak lub kozia broda to grzyb jadalny o ciekawym wyglądzie i smaku.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 jajek od szczęśliwych kur
    siedzuń sosnowy
    łyżka masła
    sól morska

    natka pietruszki i mizuna do posypania
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Jajecznica z siedzuniem sosnowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siedzuń sosnowy 1. Grzyba dokładnie płuczemy, a następnie blanszujemy w osolonym wrzątku.
  • 2. Siedzunia dzielimy na kawałki i obsmażamy na maśle, lekko solimy. Grzyb powinien się przyrumienić. Do uduszonego siedzunia wbijamy jajka i smażymy do ulubionego stopnia wysmażenia. Jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki i mizuną. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować