Jajecznica z cebulą i szczypiorkiem podana w bułeczkach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Niby zwykła jajecznica, ale niezwykle pyszna. Z dużą ilością szczypiorku. Podałam ją w świeżutkich i pachnących bułeczkach. Polecam przygotować na śniadanie lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 średnich cebul
    5 jajek
    olej rzepakowy do smażenia
    pół pęczka szczypiorku
    sól i pieprz mielony do smaku
    szczypta ulubionych przypraw
    4 bułki typu kajzerki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajecznica Jajko Przystawki

Jajecznica z cebulą i szczypiorkiem podana w bułeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i dusimy cebulę do miękkości ( uważamy, żeby cebula za mocno się nie przypiekła. Podczas duszenia cebulę oprószamy solą, szybciej nam zmięknie w czasie duszenia.
  • 2. Do miski wbijamy jajka i lekko roztrzepujemy widelcem. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy. W bułkach ścinamy wierzchy i wydrążamy środek.
  • 3. Do uduszonej cebuli wlewamy jajka i smażymy do odpowiedniej konsystencji, przyprawiając do smaku solą , pieprzem i ulubioną przyprawą. Na koniec dodajemy szczypiorek i mieszamy.
  • 4. Jajecznicę nakładamy do bułeczek i podajemy. Wierzch możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Przyprawy używamy dowolnej np.mielonego kminku,kolendry,tymianku,lubczyku. Ja użyłam gotowej mieszanki ziół i przypraw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Cebula Jajka Olej Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować