Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem podana na waflach ryżowych

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i aromatyczna jajecznica. Idealna na śniadanie lub kolację. Usmażona na prawdziwym maśle i z dodatkiem mleka. Po mimo tego, że lubię dobrze wysmażoną wyszła puszysta. Pachnąca koperkiem i szczypiorkiem. Podana na chrupiących waflach ryżowych. Prosto i pysznie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 łyżka masła 82 %
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
    2 łyżki mleka
    szczypiorek siekany według uznania
    koperek siekany według uznania
    kilka wafli ryżowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem podana na waflach ryżowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miseczki, wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz do smaku, roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka i smażymy mieszając aż się zetną. Ja lubię taką dobrze wysmażoną jajecznicę, ale smażymy tak jak lubimy. Na koniec dodajemy koperek i szczypiorek i mieszamy.
  • 2. Na wafle ryżowe nakładamy po porcji jajecznicy, posypujemy jeszcze dodatkowo koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy.

Porady

Porcja dla dwóch osób. Można zrobić z większej porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mazurek orzechowy na waflach

To może cię zainteresować