Jajecznica pełna warzyw i pieczarek na wędzonym boczku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana jajecznica doskonale sprawdzi się na zdrowe śniadanie w gronie rodziny .

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek wiejskich
    1 mała cukinia
    4 pieczarki Portobello
    10 pomidorków daktylowych
    1 ząbek czosnku
    1 cebulka
    2 łyżki masła
    4 plasterki boczku wędzonego parzonego
    roszponka-ilość wedle uznania
    2 łyżki posiekanej zieleniny
    2 łyżki startego sera parmezanu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Jajecznica pełna warzyw i pieczarek na wędzonym boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica pełna warzyw i pieczarek na wędzonym boczku 1. Boczek kroję w paski , podsmażam na suchej patelni , dodaję masło oraz pokrojoną w kostkę cebule , podsmażam , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki , podsmażam , dodaje pokrojoną w pół plasterki cukinię , podsmażam , dodaję pokrojone na pół pomidorki , podsmażam . Do całości wlewam zmieszane jajka , doprawiam solą i pieprzem , smażę mieszając do momentu uzyskania ścięcia jajek takich jak lubimy . Na talerze nakładam roszponkę , jajecznicę , posypuję serem i zieleniną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować