Jajeczka na Wielkanoc

5 (143 ocen)

  • 20 min

Jajeczka z łososiem są zawsze smaczne, do tego chrzan i ketchup oraz majonez i szczypiorek.....mniam

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 10 sztuk
    łosoś wędzony 15 dekagramów
    majonez 6 łyżek
    chrzan w słoiczku 5 łyżeczek
    ketchup 5 łyżeczek
    szczypiorek 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez

Jajeczka na wielkanoc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na pół.

  • 2. Łososia kroimy na mniejsze części, nakładamy na jajka.

  • 3. Majonez przekładamy do szprycy do dekorowania ciast i ozdabiamy nim jajka w koło.

  • 4. Na środku jajek nakładamy ketchup oraz dodajemy troszkę chrzanu.

  • 5. Siekamy szczypiorek i posypujemy nim jajeczka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować