Jagodowa kostka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kolejny świetny pomysł na wykorzystanie jagód dla mnie strzał w dziesiątkę. Delikatna pianka, której słodkość możemy modyfikować tak jak nam się podoba :). Leciutka i bardzo smaczna wypróbujcie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
    1 kg i 200 g jogurtu naturalnego
    350 g jagód
    9 łyżek cukru pudru
    6 łyżek żelatyny + 4 łyżeczki
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jagodowa kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą. Na dnie układamy biszkopty. Jagody myjemy i odsączamy.
    6 łyżek żelatyny rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody, studzimy, 200 gram jagód miksujemy z 5 łyżkami cukru. Do zmiksowanych jagód dodajemy jogurt i miksujemy, następnie dodajemy żelatynę.
  • 2. Masę jagodową wylewamy na biszkopty, wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do całkowitego stężenia do lodówki.
    Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody, studzimy. Pozostałe jagody miksujemy z 4 łyżkami cukru ja dodałam 2 łyżki więcej, oraz sok z cytryny. Dolewamy żelatynę wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na piankę jagodową . Całość wstawiamy do lodówki by stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.71 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jagodowa kostka

4.71 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jagodowa kostka

beetle Ciasto bez pieczenia w sam raz na letnie dni. 2 godz.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kostka jagodowa

To może cię zainteresować