Jaglane placuszki z grzybami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Sposób na kaszę jaglaną

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kasza jaglana: 2 szklanki
    - posiekane grzyby: 2 szklanki
    - jaja: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki
    - sól, zioła prowansalskie do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jaglane placuszki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagły zalać 4 szklankami wody, posolić i gotować na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawić, studzić mieszając co jakiś czas. Grzyby usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do kaszy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do kaszy jaglanej. Do przestudzonych składników dodać pieprz, zioła prowansalskie i jeśli potrzeba lekko posolić, dokładnie wymieszać. Dodać jaja i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubości). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej, placuszki będą jeszcze smaczniejsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza jaglana Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować