Jaglane ciasto bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości
-odstawiamy i studzimy
-z puszki wyciągamy tylko śmietankę (stała warstwa na górze puszki)
-kaszę łączymy z jajkami, tłuszczem, słodzikiem oraz śmietanką i blendujemy na gęsty krem
-dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy
-1/3 część z masy przekładamy do osobnej miski, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy kakaową warstwę, a na to pozostałą
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-ciasto pieczemy 40minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy, następnie wkładamy do lodówki na całą noc
następnie:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy
-ciasto smarujemy polewą czekoladową
-obficie posypujemy wiórkami kokosowymi
Komentarze