Przygotowanie biszkopt : Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie masy : Do garnka wlej 2 1/2 szklanki i zagotuj. Wsyp cukier, kokos i gotuj około 10 minut. Dodaj pokrojone masło w kostkę i wymieszaj składniki. W reszcie mleka rozpuść budyń i wlej do masy koksowej. Ostudź.
3.Przygotowanie polewy : Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj miękkie masło i wymieszaj składniki.
4.
Przygotowanie ciasto bounty : Na ostudzony biszkopt wlej masę kokosową. Pokryj ciasto polewą czekoladową i włóż do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze