Jabłka z Ptasim Mleczkiem®

0 (0 ocen)

  • Średni

Lubię łączyć smaki:)

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt: 1 sztuka
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 4 łyżki
    - mąka pszenna: 4 łyżki

    - Masa jabłkowa: 1 sztuka
    - jabłka: 1 kilogram
    - cukier: 1 szklanka
    - woda: 0.25 szklanki
    - Żelatyna: 0.5 łyżki

    - MASA BUDYNIOWA: 1 sztuka
    - żółtka: 3 sztuki
    - mleko: 0.5 litra
    - mąka zeimniaczana: 1 łyżka
    - masło: 200 gramów
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - woda: 3 łyżki

    - PIANKA: 1 sztuka
    - białka: 3 sztuki
    - cukier: 2 łyżki
    - galaretka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Jabłka z ptasim mleczkiem® - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem. Dodawać po 1 żółtku. Dodać mąkę, wymieszać. Piec 25 min w 170 st. Ostudzić.
  • 2. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, smażyć, czasem mieszając. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać. Wyłożyć na ciasto, ostudzić.
  • 3. Mąkę z żółtkami dobrze rozmieszać w 1/2 szkl. mleka. Resztę mleka zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce budyniu. Żelatynę rozpuścić, ostudzić i dodać do masy. Chwilę ucierać. Wyłożyć na masę jabłkową.
  • 4. Białka ubić z cukrem. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Energicznie mieszając wlać do białek. Chwilę ubijać, ostudzić. Wyłożyć na masę budyniową. Wierzch posypać startą czekoladą. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E. Wedel sp.z.o.o.

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować