Jabłka w klatce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowy i ciekawie podany deser a w środku niespodzianka! Po takim deserze nie przytyjesz!!!

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    jabłka
    rodzynki
    śliwki suszone
    rum
    cukier brązowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka w klatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłka w klatce 1. 1/śliwki namocz w rumie(im dłużej tym lepiej
    2/Jablka umyj
    3/Z ciasta francuskiego natnij podłużne pasy
    4/W jabłkach wyrąż środek zaczynając w miejscu gdzie jest ogonek.
    Środek nadziewaj śliwkami,rodzynkami.
    5/Podłużne paski ciasta nakladaj na jablka tak aby tworzyły klatkę.
    Wierzch posyp cukrem
    6/Do nagrzanego piekarnika wkładaj jablka nadzieniem do góry
    7/Ciasto z wierzchu pokrop zimną wodą.
    8/Piecz w nagrzanym piekarniku ok 160-180 st C ok.35min
    Smacznego

Porady

Śliwki i rodzynki możesz zastąpić np.morelami lub powidłami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować