Pyszna i szybka zupa fasolowa z szybkowara

4.49 (184 ocen)

  • 12 godz. 45 min

Szybkowar sprawia,że można ugotować coś bardzo szybko i mieć smaczną potrawę.W Czechach szybkowar jest bardzo popularny,niestety w Polsce dużo mniej.W szybkowarze zaczęłam gotować właśnie w Czechach gdy wyjechałam zaraz po ślubie wraz z mężem na 1 rok.Wszystkich zachęcam do tego urządzenia!!!

  • 12 godz. 45 min

Składniki:

  • fasola,
    boczek wędzony,
    2 cebule,
    kawałek selera (korzeń)
    2 ząbki czosnku,
    1 kiełbasa
    4 większe ziemniaki,
    1 kostka rosołu z mięsa wołowego,
    1i 1/2 łyżeczki soli
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pyszna i szybka zupa fasolowa z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszna i szybka zupa fasolowa z szybkowara 1. 1/Fasolę namocz przez noc
    2/Boczek pokrój(ja pokroiłam w kostkę) i podsmaż na patelni
    3/Do szybkowara daj namoczoną fasolę,obrane 2 cebule,2 ząbki czosnku,
    podsmażony boczek,kawałek obranego selera,1 kostkę rosołową i uzupełnij wszystko wodą
    4/Zamknij szybkowar i gotuj wszystko 30 min
    5/Po wyłączeniu szybkowara sprawdź aby wyszła z niego cała para,wtedy dopiero możesz otworzyć szybkowar
    6/Dodaj sól,pieprz,pokrojoną w kostkę kiełbasę i obrane i pokrojone ziemniaki
    7/Zamknij szybkowar i gotuj wszystko(jeśli szybkowar całkiem wystygł gotuj wszystko 15 min)
    8/Po zagotowaniu pamiętaj o tym,żeby cała para wyszła z szybkowara.

Porady

Jeśli chcesz dodać marchewkę do zupy dodaj ją w czasie ,kiedy dodajesz ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować