Indyk w pieczarkowym wymiarze

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

jak wydobyć z indyka najlepszy smak ? :) oto pyszny i łatwy sposób.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok. 400g filetu z indyka
    400g pieczarek
    1 marchew
    1 cebula
    olej
    sól
    1,5l bulionu pieczeniowego
    puszka groszku
    5 ziemniaków
    1łyżeczka: oregano, majeranek, bazylia, przyprawa do pizzy, przyprawa do drobiu, czosnek granulowany, koperek suszony
    1łyżka siekanej natki pietruszki
    mąka + woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Potrawka

Indyk w pieczarkowym wymiarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0t9h1bm 1. Filet z indyka oczyścić , pokroić na kawałki, przyprawić oregano, majerankiem, czosnkiem i przyprawą do drobiu, osolić i odstawić na ok 20-30min. Na podduszone pióra z cebuli wrzucić marchew pokrojoną w słupki. Wsypać mięso z indyka i dusić pod przykryciem. Po ok. 10-15 min wsypać obrane pieczarki pokrojone w półplasterki. Posypać przyprawą do pizzy, koperkiem i pietruszką . Dusić ok. pół godziny, mieszając co jakiś czas. Dodać ziemniaki , pokrojone w kostkę i zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia, gotować aż zmiękną ziemniaki. Wsypać groszek i zagęścić wodą z mąką wedle uznania. Pogotować jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Marchewka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować