Mięsne paluchy z papryką

  • wyświetlono: 573 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny pomysł na mięso mielone, z dodatkiem ziół i papryki, sam zapach sprawia że chce się jeść. idealne do ziemniaków i surówki.

OktawiaG
  • 60min

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego
0,5 czerwonej papryki
kilka łyżek bułki tartej
jajko
przyprawy:
1 łyżeczka: rozmarynu, tymianku, liścia lubczyku, czosnku granulowanego
sól
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Mięsne paluchy z papryką

  • image-0q0f57y1. Mięso mielone przyprawić, wymieszać i odstawić na min 30 minut.
    Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać do mięsa, wymieszać. Wbić jajko i wsypać 3 łyżki bułki tartej.
    Wszystko dokładnie wymieszać. Z porcji mięsa robić 'paluchy' i obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na złocisto z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadMięsne paluchy z papryką

Komentarze

Podobne przepisy

Pampuchy z mięsnym sosem

Dodane przez: joanna30

Pampuchy z mięsnym sosem

Pyszne bułeczki na parze z dodatkiem...

Jogurtowe paluchy ziemniaczane z piekarnika

Dodane przez: Martyna1991

Jogurtowe paluchy ziemniaczane z piekarnika

Delikatne paluchy ziemniaczane,...

Kule mięsne z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Kule mięsne z pieczarkami

Soczysty, miękki filet z kurczaka...

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

Dodane przez: EwaSidor

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

Szybki obiad - roladki z szynki...

Mięsne gniazda z serem

Dodane przez: beniawojt

Mięsne gniazda z serem

Mięsne gniazda zapiekane z serem...

paluchy

Dodane przez: Aninka88

FRANCUSKIE PALUCHY Z WARZYWAMI

szybka przekąska bez mięsa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE