Mięsne paluchy z papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczny pomysł na mięso mielone, z dodatkiem ziół i papryki, sam zapach sprawia że chce się jeść. idealne do ziemniaków i surówki.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 czerwonej papryki
    kilka łyżek bułki tartej
    jajko
    przyprawy:
    1 łyżeczka: rozmarynu, tymianku, liścia lubczyku, czosnku granulowanego
    sól
    olej

Mięsne paluchy z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0q0f57y 1. Mięso mielone przyprawić, wymieszać i odstawić na min 30 minut.
    Paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać do mięsa, wymieszać. Wbić jajko i wsypać 3 łyżki bułki tartej.
    Wszystko dokładnie wymieszać. Z porcji mięsa robić 'paluchy' i obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na złocisto z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy