Indyjskie curry

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -750 g łopatki wieprzowej
    -200 g czerwonej papryki
    -200 g cebuli
    -150 g marchwi
    -3 ząbki czosnku
    -2,5 łyżeczki garam masala
    -2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    -3 łyżki sosu sojowego
    -sok z 1/2 limonki
    -szczypta płatków chili
    -150 ml jogurtu naturalnego
    -olej
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyjskie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki i nacieramy garam masala. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Warzywa kroimy na niewielkie kawałki i dokładamy do mięsa. Doprawiamy papryką, płatkami chili, sosem sojowym, sokiem z limonki i pieprzem. Mieszamy i polewamy niewielką ilością wody. Dusimy na małym ogniu, w razie potrzeby polewając wodą. Gdy mięso jest miękkie, doprawiamy do smaku i zagęszczamy jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Dieta hinduska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować