Indycze Roladki Gotowane

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne,delikatne a przede wszystkim dietetyczne :-)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - plastry z indyka (wieksze): 2 sztuki
    - papryka czerwona (średnia): 1 sztuka
    - bazylia liście świeże: 6 sztuk
    - natka pietruszki/gałązki: 3 sztuki
    - pomidor mały: 1 sztuka
    - oliw z oliwek: 1 łyżka
    - przyprawa do kurczaka: 2 łyżeczki
    - sól,pieprz po (można mniej lub więcej wg.uznania): 4 szczypty
    - folia spożywcza (przezroczysta na dwie roladki): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycze roladki gotowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indycze Roladki Gotowane 1. Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa.
    Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Odstawiamy do lodówki.
    Warzywa,natkę i listki bazylii myjemy i osuszamy. Do blendera wkładamy pokrojonego pomidora,pokrojoną papryke i bazylię.Blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miseczki dodajemy startą mozzarellę i wszystko mieszamy.Następnie całość odciskamy z nadmiaru soku za pomocą ściereczki lub na sicie.Przekładamy z powrotem do miski,dodajemy posiekaną pietruszkę i łyżkę oliwy.Doprawiamy solą,pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa. Wykładamy nasz farsz po całej długości.Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (zdjęcie poniżej).W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze pakunki i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut i gotowe. Wykładamy na deskę,rozwijamy.Uwaga gorące !!! I gotowe.

    Przekładamy na talerz i podajemy np. z ryżem,surówką i ulubionym sosem.Smacznego . . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować