Gotowane roladki drobiowe

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Pyszne i zdrowe bo gotowane roladki drobiowe z ciekawym farszem

  • 40 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka podwójny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    papryka słodka w proszku
    przyprawa do kurczaka ziołowa
    1 jabłko
    1 cebula
    2 łyżki orzechów włoskich siekanych
    3 łyżki żurawiny
    2 łyżki oleju


Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowane roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Najpierw przygotować farsz. Obrać jabłko i cebulę pokroić w kostkę ,żurawinę dodać do jabłka i cebuli i posiekane orzechy dodać 2 łyżki oleju wymieszać.
    Filet umyć rozkroić tak aby powstały 4 płaty mięsa. Mięso lekko rozbijamy posypujemy solą i pieprzem .Na każdy kawałek mięsa rozkładamy farsz,zwijamy roladki.
    Z wierzchu każdą roladkę posypujemy papryką i przyprawą do kurczaka
    .Przygotować folię spożywczą i każdą roladkę w nią ciasno zawinąć ,końcówki mocno związać nitką .W garnku zagotować wodę włożyć roladki i gotować na małym ogniu około 20 minut.Roladki podajemy na ciepło do obiadu.

    POLECAM !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować