Roladki z kurczaka gotowane

4.5 (144 ocen)

  • 45 min

Przepis przygotowałam z wykorzystaniem folii easy Jan Niezbędny w ramach testowania

  • 45 min

Składniki:

  • filet z kurczaka
    wędzony boczek w plastrach
    ser pleśniowy (brie, lazur wedle uznania)
    natka pietruszki
    sól, pieprz,
    folia easy Jan Niezbędny
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka gotowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1rt8ihe 1. W garnku zagotowujemy wodę w takiej ilości, aby zmieściły się nam roladki. Filet myjemy, dzielimy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety.
  • image-1dypehl 2. Przyprawiamy pieprzem, z solą ostrożnie. Na każdy kotlet kładziemy plastry boczku, pokrojony ser i posypujemy natką pietruszki.
  • image-1stp5tw 3. Zwijamy roladki. Następnie zawijamy w folię easy Jan Niezbędny w cukierek oraz w folię aluminiową. Wkładamy do wrzątku i gotujemy około 25 minut obracając od czasu do czasu roladkami.
  • image-06lmexj 4. Podajemy z ulubioną surówką, sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować