Muszelki z pomidorami i tuńczykiem

5 (154 ocen)

  • 25 min

Lekka smaczna a zarazem sycąca sałatka idealna na letnie dni...

  • 25 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu muszelki
    2 duże pomidory malinowe
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    sól morska do smaku
    piperz kolorowy do smaku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka soku z cytryny
    kilka listków świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Muszelki z pomidorami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy 1. Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku gotujemy na pół twardo.Odcedzamy zostawiamy do wystygnięcia. Pomidory myjemy kroimy na małe cząstki,tuńczyka osączamy z zalewy,wszystko razem połączyć z makaronem. Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny,doprawić do smaku solą i pieprzem,listki bazylii umyć osuszyć pokroić ,dwie gałązki odłożyć do dekoracji .Sałatkę polać przyrządzonym sosem i wymieszać .Można ją schłodzić w lodówce kilka minut.Składniki się przegryzą i będzie smaczniejsza. Polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować