Gulasznikow z młodymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie danie, które zachwyci nie tylko silnego mężczyzny

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gulasz wieprzowy z łopatki: 0.5 kilograma
    - przecier pomidorowy: 500 gramów
    - musztarda zwykła: 1 łyżka
    - śmietana kwaśnia 12%: 2 łyżki
    - sól pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - głowy kapusty młodej: 2 sztuki
    - młoda marchewka: 4 sztuki
    - mały pęczek kolendry i/lub pietruszki: 2 pęczki
    - ser żółty: 3 plastry
    - fix do sałatek: 1 opakowanie
    - ocet i oliwa do smaku: 2 łyżeczki
    - sól pieprz do smaku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasznikow z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy gulasz, dolewając co jakiś czas zimną wodę, aby mięso się nie przypaliło. Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy i musztardę. Do śmietany wlewamy 4 łyżki sosu mięsnego. Zamieszamy i wlewamy do całości sosu.
  • Młode warzywa. 2. Aby przygotować surówkę myjemy i obieramy warzywa. Kapustę i marchewki szatkujemy i dajemy do miski. Koper i pietruszkę kroimy drobno i wsypać również do miski. Ser żółty w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
  • 3. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę, ocet, sól, pieprz i fix ze sobą i wlewamy go do surówki.
    Dokładnie wmieszamy w młode warzywa
    Gulasznikowa podajemy z młodą surówką i młodymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować