Gulasz z piersi kurczaka z gruszkami

4.98 (174 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz przygotowałam z piersi kurczaka i gruszek. Gruszki przed dodaniem do sosu, przesmażyłam z wodą i cukrem. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag piersi z kurczaka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/4 dużej białej cebuli
    350 mililitra wody
    1 łyżka oleju
    Ponadto :
    3 twarde gruszki
    3 łyżki wody
    1 łyżka cukru
    Do sosu :
    100 mililitra wody
    1 łyżka z.czubkiem mąki
    1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z piersi kurczaka z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z piersi kurczaka z gruszkami 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do miski i oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
    W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę w kosteczkę. Gruszki myjemy i obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.

    Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną pierś razem z cebulą przez około 5 minut. Przekładamy do gotującej się wody.
    Na patelnie wylewamy wodę, przekładamy gruszki i dodajemy cukier, smażymy aż lekko się skarmelizują i dodajemy do mięsa.
    Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gdy gulasz jest gotowy, dodajemy przyprawę do kurczaka i wylewamy rozprowadzoną w wodzie mąkę, zagotowujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Gruszki Olej Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować