Gulasz z marchewką i papryką

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 500g chudej wieprzowiny
    2 marchewki
    2 żółte papryki
    1 cebula
    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    2-3 ziarenka pieprzu
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz
    Olej
    Mąka
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z marchewką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką.
    Marchew obrać i pokroić w talarki.
    Papryki oczyścić i pokroić w większą kostkę.
    Cebulę obrać i drobno posiekać.
    Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i paprykę, przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu.
    Całość podlać szklanką wody – tak, aby przykryła mięso i dusić około 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę i przyprawić do smaku. Gdy marchew będzie miękka, zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Pogotować jeszcze około 10 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować