PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Gulasz z papryką i marchewkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/36/7836b40bac5b5ba8adaa71eba055160883a5fbce.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gulasz-z-papryka-i-marchewka-2
GULASZ:
- mięso wieprzowe z łopatki: 500 gramów
- papryka zielona: 2 sztuki
- papryka czerwona: 1 sztuka
- marchew: 2 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- sos sojowy jasny: 5 łyżek
- sos sojowy ciemny: 3 łyżki
- oliwa/olej: 2 łyżki
- pieprz czarny mielony: 1 szczypta
- pasta gulaszowa węgierska ostra (można dodać paprykę ostrą mieloną): 0.5 łyżeczki
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz z papryką i marchewką
1.
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Zalać sosem sojowym, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce (na około 1 godzinę, a najlepiej na noc).
2.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić dowolnie. Marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę, a cebulę w półplasterki.
3.
W rondlu rozgrzać oliwę – wrzucić cebulę i ją zeszklić. Dodać mięso razem z sosem w którym się moczyło. Obsmażyć z każdej strony. Dodać warzywa, wlać trochę wody, dodać pastę gulaszową lub paprykę. Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i gotować aż do miękkości pod przykryciem. Pod koniec zdjąć pokrywkę i trochę zwiększyć ogień, aby nadmiar płynu odparował. Doprawić pieprzem i ew. solą. Można zagęścić mąką.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze